Meteen naar de inhoud

Foto’s en verslagen

De Special Olympics in de Achterhoek

 8 t/m 10 juni 2018

2018 opening Special Olympics

Het is begonnen!!!        

We zijn aanwezig bij de openingsceremonie in de Vijverberg te Doetinchem

 Medailles voor VasBreng
Verslag in Achterhoek Nieuws:

BERKELLAND – VasBreng, vereniging voor aangepaste sporten, die voor de eerste keer deelnam aan de Special Olympics, haalde onverwacht veel medailles binnen tijdens de Nationale Special Olympics bij het onderdeel zwemmen in het prachtige zwembad Roozengaarde te Doetinchem.

Net voor de spectaculaire openingsceremonie op vrijdag kwam de zon tevoorschijn en konden Erben Wennemars en Erik Hulzebosch de ruim 2700 sporters met coaches naar binnen loodsen onder luid gejuich en applaus van zo’n 10.000 toeschouwers in stadion de Vijverberg. Daarna zette Gerard Jolink met nummers als ‘Maak me gek’ en ‘Echte Vrienden’ het hele publiek in een dansende massa.

Alle zwemmers van VasBreng haalden op zaterdag een finale plaats. Op zondag werd er gevochten voor wat ze waard waren en niet zonder succes. Koen Borgijink wist een gouden plak te veroveren op de 25m vrije slag en Diana Halfman een bronzen op dezelfde afstand. Op de 25m rugslag wisten Gerard Wullink en Willie Walterbos beiden zilver binnen te slepen en verder verdienden Koen Borgijink en Raymond Molenveld de bronzen plak.

VasBreng heeft zich duidelijk laten gelden op dit nationale niveau en over twee jaar zullen de andere verenigingen terdege rekening moeten houden met de nieuwkomer.

Verslag in Tubantia:

DE SPORTERS BRACHTEN ZES MEDAILLES MEE TERUG. FOTO ZWEMCLUB VAS BRENG

Twee jaar geleden bij de vorige editie van de Special Olympics in Nijmegen waren ze te laat met inschrijven. Dat evenement ging aan de sporters van VAS Breng voorbij. Zonde, vonden ze dat. Maar afgelopen weekeinde waren de Berkellandse sporters met een verstandelijke beperking in Doetinchem wel van de partij.

Door: STEFAN WEGDAM

De Special Olympics werden ditmaal in de Achterhoek gehouden. Daar mochten de sporters van VAS Breng (Vereniging Aangepast Sporten Borculo, Ruurlo, Eibergen, Neede, Groenlo) niet ontbreken. De Special Olympics is niet zomaar een wedstrijd. Het is een groot meerdaags evenement waar liefst 2.000 sporters aan meedoen. VAS Breng was met acht leden vertegenwoordigd. Het gezelschap keerde niet zonder prijzen huiswaarts. Zes medailles werden er gepakt. Koen Borgijink uit Groenlo was de meest succesvolle sporter van zijn vereniging. De zwemmer won goud op de 25 meter vrije slag en brons op de 25 meter rugslag. Een paar dagen na het evenement geniet Borgijink nog na van zijn prestatie. “Hier heb ik het hele jaar voor getraind. De Special Olympics is heel bijzonder. Het zijn net de Olympische Spelen. We hadden een openingsceremonie in het stadion van De Graafschap. Ook gingen we na de wedstrijd niet naar huis. We bleven met de ploeg van VAS Breng overnachten in twee huisjes”, zegt de zwemmer uit de Achterhoek. De naam Special Olympics is enigszins verwarrend. Het evenement moet niet verward worden met de Paralympics. Er zijn grote verschillen. De Paralympics is voor sporters met een lichamelijke beperking. Bovendien wordt dat evenement maar één keer in de vier jaar gehouden en moeten er limieten gehaald worden. De Special Olympics is voor mensen met een verstandelijke beperking. Limieten zijn niet vereist. Tijdig inschrijven is voldoende voor een startbewijs. Bovendien is de Special Olympics een Nederlands sportfestijn. Er deden weliswaar ook enkele buitenlandse sporters mee, maar de overgrote meerderheid was Nederlands. Voor de sporters met een verstandelijke beperking zijn er ook nog wereldspelen. “Die zijn in Abu Dhabi, maar daar gaan wij niet naartoe”, zegt begeleider Ruud Kaak van VAS Breng. De delegatie van VAS Breng deed alleen aan de zwemonderdelen mee. Er waren echter ook tal van andere sporten. “Maar bij onze vereniging wordt alleen gezwommen en gefitnest. We hebben ons alleen voor het zwemmen ingeschreven bij de Special Olympics. Het was boven verwachting dat er zes medailles zijn gehaald zijn”, vindt Kaak.

Medailleregen

Medailles waren er afgelopen weekeinde overigens in overvloed. In ontelbare categorieën werden prijzen uitgereikt. Het was een medailleregen. Een prijsuitreiking duurde daardoor soms wel een half uur. Niet alleen werden medailles omgehangen. De nummers vier, vijf en zes kregen bovendien een vaantje. VAS Breng wil over twee jaar weer naar de Special Olympics. Dan is het evenement in Den Haag. Kaak hoopt dan met meer sporters naar de Special Olympics af te kunnen reizen. “Het zou mooi zijn als meer mensen met een verstandelijke beperking gaan sporten. Dat is leuk en gezond. Bovendien kun je dan aan zo’n mooi evenement als de Special Olympics meedoen.”

_______________________________________________________________________________________________________

Riet Schilderinck en Willie Walterbos 25 jaar lid:

25 jr Jubileum Riet en Willie

 

Tijdens de jaarvergadering op 19 maart 2018 zijn Riet Schilderink en Willie Walterbos
gehuldigd omdat ze 25 lid zijn van onze vereniging. Ze ontvingen beide een glasplaat met
inscriptie en een mooie bos bloemen.

Verslag van de zwemwedstrijden op 19 november 2017

VASBRENG ZWEMMERS OP DREEF

Voor de zwemmers van VASBRENG was het afgelopen zaterdag hard werken tijdens jaarlijkse sprintkampioenschappen in de Grote Koppel te Arnhem.

Hoewel zij dit jaar met een kleine delegatie naar de door ISVA ( Invaliden Sportvereniging Arnhem e.o.) georganiseerde wedstrijden afreisden, wisten ze toch nog 7 medailles in de wacht te slepen.

Willie Walterbos was goed voor twee maal goud op de 25 meter school- en rugslag in de categorie ouder dan 40 jaar.

In diezelfde klasse wist Gerard Wullink een derde plaats te behalen op de 25 meter vrije slag.

In de categorie 31 t/m 40 jr. gemengd behaalde Raymond Molenveld op de 25 meter vrije een tweede plaats en op de 25 meter rugslag een derde plaats. Peter Thuinte verdiende in diezelfde klasse een tweede plaats op de 25 meter rugslag en een derde plaats op de 25 meter vrije slaag.

Al met al een mooie opmaat voor de Special Olympics Nationale Spelen 2018 waarvan De Achterhoek volgend jaar de organisator is.

Jeroen Deggerich is al ruim 25 jaar lid van VAS-Breng.

2017 Huldiging Jeroen

Bij de afsluiting van het seizoen 2016-2017 is hij hiervoor gehuldigd en heeft hij het jubileum bord en een mooie bos bloemen ontvangen.

Verslag van de deelname aan de Regionale Spelen van de Special Olympics op 24 juni 2017

Deelnemers VAS-Breng
Deelnemers VAS-Breng
Gerard 3de
Gerard 3de
Peter en Raymond
Peter en Raymond
Willie
Willie

2017-07 ereplaatsen 24 juni

Ander nieuws