Meteen naar de inhoud

Spel- en Sportinstuif

Sportief en gezellig

Sport- en spelinstuif​

Aan zelf actief deelnemen aan spel en sport beleven we plezier en we blijven er fit en energiek door. Dat geldt ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij willen actief meedoen aan spel en sport. Daardoor voelen zij zich prettig. En juist ook aan het samen actief bezig zijn beleven zij veel plezier. Maar mensen met een verstandelijke beperking vallen vaak buiten de mogelijkheden voor dit soort activiteiten in groeps- en clubverband. Het competitie-element is soms te zwaar voor hen. En soms zijn er aanpassingen nodig, waarin niet is voorzien.

In sporthal ’t Timpke in Borculo organiseren we op de donderdagavonden in de even weken van 19.00 tot 20.30 uur een Spel- en Sportinstuif. In totaal zijn er 18 instuiven per jaar en een gezellige slotavond in juni.

Het plezierig bezig zijn is het belangrijkste van elke instuif. Na een warming up worden er één of twee activiteiten aangeboden, bijvoorbeeld badminton, voetbal of zaalhockey. Maar ook kan de hele groep samen een spel-circuit doen of samen basketballen. Halverwege pauzeren we voor een kringgesprek. Na het instuifuurtje gaan we omkleden en drinken we samen koffie in de kantine tot 20.30 uur. Dan komt de taxi om je weer thuis te brengen.

Wij zorgen voor het vervoer van en naar huis per taxi (groepsvervoer). Natuurlijk mag je ook op eigen gelegenheid naar ’t Timpke komen.
De spel- en sportinstuiven worden begeleid door ervaren vrijwilligers. Samen maken we er telkens een gezellige avond van!

Interesse?
Je mag twee keer vrijblijvend deelnemen om kennis te maken met onze spel- en sportinstuif. Daarna kun je besluiten of je lid wilt worden.

Donderdag (iedere even week)

Locatie

een keer gratis meedoen?

Vraag dan een proefles aan